Skaters van The Baen doen skills voor Noedie

Ze zijn er elke week, op dinsdag, op woensdag en de skaters van de Nieuweweg in Hoogezand waren er zondag. Voor SkateSkillzz #7.

Een jongeman met petje ging rond met een schaal prikkertjes. Met daarop stukjes aardbei, druif en appel. Een aardigheidje voor het publiek dat zich gistermiddag rond skatebaan The Baen had verzameld. Op het dijkje, dat het terrein afschermt van de parkeerplaats, stonden meer dan manshoge boxen. Daaruit klonken nummers als Dem Jeans van Migos & Timbaland.

De lyriek zou als vrouwonvriendelijk kunnen worden bestempeld, maar het is muziek van deze tijd en muziek die beter past bij het kijken naar jongeren op skateboard, dan, om een voorbeeld te noemen, Lucas & Gea.

SkateSkillz #7, meer precies The Noedie Edition, opgedragen aan de mascotte, aan de ‘tijdloze, onmisbare vriend en toeschouwer die er altijd bij is’, werd georganiseerd door het jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn, samen met Hisanty G, de harde kern skaters die de baan week in week uit gebruikt.

Zo de muziek al niet het gehoor kietelde, dan wel DJ Lowpro en de MC, ofwel Master of Ceremony, die de kunsten voorzag van begeleidende teksten als ‘Lekker hoor jongen’, ‘Kom op Steve, je hebt nog genoeg tijd’, ‘Lekker lijntje’ en ‘...hier is de enige echte gangster van Hisanti’. Een van de deelnemers werd zelfs aangekondigd als ‘Robin Hooivork’.

Het evenement was bedoeld voor alle skateboarders van 12 tot 27 jaar uit Hoogezand-Sappemeer en omstreken en zij deden hun ‘Best Trick’ en ‘Best Run’, met als hoogtepunt de Tower of Pizza, jumpen over een steeds hoger wordende stapel pizzadozen.

FOTO HARRY TIELMAN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.