Sky Sports lovend over 'Premier League star' Virgil van Dijk

Is Virgil van Dijk de meest complete verdediger van de Premier League? Aan de hand van die vraag ging Sky Sports op zoek naar de weg die de oud-verdediger van FC Groningen aflegde naar de Engelse topcompetitie.

In het artikel komen oud-(assistent)trainers van FC Groningen, Peter Huistra en Dick Lukkien, aan het woord. Volgens Huistra heeft Van Dijk zijn ontwikkeling vooral te danken aan Lukkien, de huidige trainer van FC Emmen. Sky Sports noemt hem een '..excellente trainer, met een reputatie als harde, maar eerlijke leermeester'.

Ook wordt gewezen naar de wedstrijd waar Van Dijk zich echt in de kijker speelde: de bizarre tweeluik tegen ADO Den Haag in de play-offs in 2011. Van Dijk scoorde daar twee keer. Daarna ging het snel. De verdediger verhuisde naar Celtic en voetbalt nu bij Southampton.

De bekende  oud-speler van Southampton, Jamie Radknapp, noemt Van Dijk de beste verdediger van de Premier League na Toby Alderweireld en voorspelt veel goeds: 'In de toekomst zou hij voor ieder team kunnen spelen- bijvoorbeeld Barcelona of Real Madrid- zo goed is hij.'

Lees hier het hele artikel van Sky Sports over Virgil van Dijk

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.