Slachtoffer verzoekt rechters: geef verdachte geen gevangenisstraf

De rechtbank in Groningen heeft de 30-jarige L.H., een voormalig inwoonster van ’t Zandt, veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens een poging tot doodslag. Een flinke gevangenisstraf was op z’n plaats geweest, vinden de rechters. Ze zagen daar echter van af omdat het slachtoffer dat nadrukkelijk had gevraagd.


In april 2016 was H. naar de woning van het slachtoffer gegaan om, naar eigen zeggen, te praten. De partner van H. had een week eerder de relatie beëindigd. Het slachtoffer was (is) de nieuwe vriendin. In de woning ontstond een worsteling waarbij H. de bewoonster met een mes stak.

Kinderen

H. woont nu alleen met de twee kinderen. Volgens het slachtoffer is een gevangenisstraf niet in het belang van die kinderen. Dat was de voornaamste reden voor haar verzoek.

Gekwetst

De nieuwe partner had in de rechtszaal, twee weken geleden, laten weten dat ze zich kan voorstellen dat de verdachte zich door haar gekwetst voelde. ,,Maar dat ze me heeft gestoken vergeef ik haar nooit’’, zei ze. Ze vroeg om een schadevergoeding van bijna 4.000 euro. De rechtbank wees dit bedrag ook toe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.