Slagerij Oosterhof wint Droge Worsten Test 2016

Slagerij Oosterhof uit de Groningse wijk Paddepoel is de winnaar van de finale van de Droge Worsten Test 2016. Dat maakte Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden, zondag bekend. De slager won De Bronzen Droge Worst.

De test werd voor de tiende keer georganiseerd. Om dit jubileum te vieren werd zondag de Dag van de Droge Worst georganiseerd in de Energy Barn op de Zernike Campus in Groningen.

College

De uit strobalen en tweedehands materiaal opgetrokken ‘schuur’ vormde de perfecte ambiance voor de viering van het populaire Gronings/ Drentse streekproduct. Keurmeester Jan Nederhoed gaf er een Droge Worst College. Op het terrein rond de schuur vindt een uitgebreid foodevenement plaats met workshops, straatartiesten, keukens op wielen en een keur aan lekkernijen en dranken.

Het draaide natuurlijk om de test. Tijdens deze jubileumeditie beoordeelde een panel van zeven lezersduo’s onder leiding van Nederhoed alle winnende worsten tot nu toe. 174 duo's hadden zich opgegeven voor het testpanel.

Gelijk op

Na een uur ruiken en proeven hadden de duo's alle worsten getest. Het was tot aan de laatste testronde erg spannend. Drie slagers stonden op een gelijke eerste plek. De laatste ronde gaf de doorslag. De drie beste slagers hoorden op het podium in de Energy Barn op welke plek ze waren geëindigd. Slager Rinus Oosterhof kwam als winnaar uit de test.

De slager won de Droge Worsten Test eerder in 2014 en 2015.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.