Slimme kaart: orde in komende verkeerchaos in Groningen

Organisatie Groningen Bereikbaar lanceert een digitaal hulpmiddel om weggebruikers in Groningen naar hun bestemming te leiden.

De aanpak van de zuidelijke Ringweg, komst van nieuwe fietspaden, aanleg van de Helperzoomtunnel en aanpassingen aan het spoor: in de komende jaren wordt het stelsel van wegen en spoorlijnen in Groningen grondig aangepakt. Vanaf vandaag (8 september) kunnen weggebruikers online via een 'slimme kaart' op de hoogte blijven van de actuele verkeersinformatie.

Door de goede kolom aan te vinken zijn van de kaart in een oogopslag de verkeersstremmingen in de stad af te leiden. Maar ook alle fietsstallingen, parkeermogelijkheden en elektrische oplaadpunten in de stad kunnen gebruikers eenvoudig oproepen.

,,Er zijn veel handige punten op de kaart te vinden. Vandaar dat we die nu lanceren’’, aldus Diny Pestman, communicatiemedewerker van Groningen Bereikbaar. De kaart wordt de komende jaren evenwel nog slimmer gemaakt door aan te sluiten bij vergelijkbare ontwikkelingen op landelijke schaal. Het doel is dat men op termijn ook via de kaart een snelste of kortste route op een bepaald traject kan opvragen, ook als het begin- of eindpunt bijvoorbeeld niet in de stad ligt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.