Slimme student buigt zich vanuit tent over Eemsdelta

Vanuit een tentenkamp in Weiwerd buigt een groep slimme studenten zich in de eerste week van juli over de Eemsdelta: hoe kan deze regio in 2050 zelfvoorzienend zijn? De opdracht komt van Groningen Seaports.

Een groep van 20 tot 30 honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen slaan van 4 tot en met 8 juli hun tent op in het oude wierdendorp Weiwerd, aan de rand van industrieterrein Delfzijl. De studenten, allen op zoek naar meer uitdaging in hun studie, gaan voor directeur Harm Post van Groningen Seaports op zoek naar oplossingen voor het afvalprobleem in het Eemsmond-gebied.

Maar de jongeren moeten eveneens met elkaar sparren over de invulling van die regio; waar zet je fabrieken neer en waar moeten bijvoorbeeld groenstroken komen? Als de Eemsdelta in het jaar 2050 het centrum van recycling in Europa en volledig circulair wil zijn, hoe doe je dat dan? Juist de afwijkende manier van kijken van de jonge Hanzestudenten van verschillende opleidingen, zoals bedrijfskunde, architectuur, kunsten en toegepaste psychologie, moet de echte plannenmakers uitdagen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.