Slochter oud-wethouder Gea Huizing (62) overleden

In haar woonplaats Hellum is Gea Huizing-Albronda, acht jaar lang PvdA-wethouder in Slochteren, op 62-jarige leeftijd overleden.

,,Erg verdrietig door het overlijden van oud-wethouder Gea Huizing’’, twitterde burgemeester Geert-Jan ten Brink vrijdag. ,,Een kleurrijk en vrolijk persoon met een warm hart is heengegaan.’’

Gea Huizing leed al langere tijd aan een ongeneeslijke ziekte. Ze was van 2006 tot 2014 wethouder voor de PvdA in Slochteren. Daarvoor was ze vanaf 2000 raadslid voor haar partij. Afkomstig uit de ouderen- en jeugdzorg bracht ze die ervaring mee naar haar politieke carrière.

Solidariteit en gelijke kansen

De PvdA stond in haar ogen voor solidariteit en gelijke kansen voor iedereen. Het verlies van haar partij bij de laatst gehouden verkiezingen weerhield haar tot haar spijt van een derde periode als wethouder. Hoewel Huizing daar enorm van baalde, slaagde ze er door haar positieve instelling in de knop snel om te zetten. Als de kunstzinnige en creatieve vrouw die ze was opende ze Brocante Linnen in Hellum.

Hart voor de mensen

PvdA-raadslid en oud-fractievoorzitter IJsbrand van der Leeuw noemt Huizing ‘een prachtig mens’. ,,Een vrouw met hart voor de mensen. Voor Slochteren zat ze in de gemeenschappelijke regeling Meerstad. Toen dat even niet zo lekker liep heeft Gea voorkomen dat dat Slochteren veel geld ging kosten. Ze hield op een nette manier haar poot stijf.’’

,,Het is niet je afkomst die bepalend is voor je plek in de samenleving, maar de mogelijkheden die er zijn en de kansen om die te benutten’’, omschreef Huizing haar politieke missie.

Gea Huizing laat een man, twee kinderen en een kleinkind achter. Dinsdag 6 september wordt in haar huis in Hellum afscheid van haar genomen.

Burgemeester Geert-Jan ten Brink schreef een In Memoriam over Huizing. Dat is hier te lezen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.