Slochteren wil meer draagvlak herindeling

Politiek Slochteren vindt het belangrijk dat de burgers achter de gemeentelijke herindeling staan. De raadscommissie besprak donderdagavond het herindelingsvoorstel.

Met ingang van 1 januari 2018 moet Slochteren met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde één nieuwe gemeente worden. Maar als daar meer tijd voor nodig is dan is dat niet anders, vinden Gemeentebelangen, ChristenUnie en GroenLinks.

Het CDA ziet weinig betrokkenheid onder de burgers. De afgelaste bustochten voor negen groepen naar de nieuwe buren, worden als een veeg teken gezien. Anderzijds komt er voor de buurt- en ronde tafelgesprekken steeds meer belangstelling. ,,Mijn glas is halfvol'', zei burgemeester Geert-Jan ten Brink.

De gemeenteraden moeten gedrieën achter het herindelingsvoorstel staan. Wil de nieuwe gemeente per 1 januari 2018 een feit zijn, dan moet het definitieve voorstel vóór 1 mei 2016 de deur uit. Voor die tijd moeten nog veel vragen beantwoord worden over de financiën, de cultuur en de te volgen strategische visie op weg naar de herindeling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.