Smeltende asfaltweg Ter Apelkanaal krijgt tweede deklaag

De weg door Ter Apelkanaal krijgt een extra deklaag. Zo moet voor eens en altijd een einde komen aan het probleem van smeltend asfalt. Dat hebben de gemeente Vlagtwedde en de betrokken aannemer afgesproken.

De weg Ter Apelkanaal Oost loopt over een lengte van vele kilometers door het dorp, langs het Stads-Ter Apelkanaal. Meer dan een jaar geleden werd, als onderdeel van een reconstructie, een nieuwe slijtlaag op de weg aangebracht.

Op de eerste de beste warme dag van 2015 begon die laag echter te smelten. De werkzaamheden die toen nog aan de gang waren, werden stilgelegd. De gemeente vond dat de hoofdaannemer aansprakelijk was voor de problemen maar die weigerde de aansprakelijkheid te erkennen. Daarom werd een extern onderzoeksbureau bijgehaald.

,,Maar het is duidelijk dat dit een kwestie is die lang kan duren als het tot een rechtszaak komt’’, zei wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen) gisteren. ,,En intussen wachten de mensen in Ter Apelkanaal op een goede weg. We zijn daarom toch met de hoofdaannemer tot een deal gekomen. Daarbij kan die eerste slijtlaag blijven liggen maar komt daar die nieuwe laag overheen. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat er dan geen risico’s meer zijn.’’

Het aanbrengen van die extra laag kost de gemeente wel 275.000 euro extra (Ze legde voor de reconstructie al vijf ton op tafel). ,,De gemeenteraad moet beslissen of dat geld ook inderdaad beschikbaar wordt gesteld’’, zei Luth. ,,Zij moet besluiten of de deal doorgaat.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.