Sneeuwval in het Noorden: code geel en meerdere ongelukken

Vannacht is de eerste sneeuw van dit najaar gevallen. In een groot gedeelte van het land ligt zo'n 1 tot 3 centimeter sneeuw. De ANWB waarschuwt voor lokale gladheid.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor gladheid door sneeuwval, ijzel of sneeuwresten. In de noordelijke provincies zijn strooimachines op pad gestuurd om de wegen minder glad te maken.

Na het weekend is er geen sprake meer van winterweer.

Auto in de berm

Een automobilist belandde zondagochtend in de berm als gevolg van de gevallen sneeuw. De bestuurder reed langs de oprit van de A7 bij Marum, in de richting Groningen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: De Vries Media

Ook op de N33 bij Wilvervank raakte een auto van de weg. De bestuurder zette de auto met de handrem stil, zodat deze niet verder gleed. De brandweer hielp de bestuurder uit de auto.

Foto: Dennie Gaasendam

Op de Exloërweg bij Musselkanaal is zondagochtend een automobilist tegen een boom aangereden. In de auto zaten drie personen, van wie twee gewond raakten. De voorzijde van de auto auto raakte ernstig beschadigd.

Foto: De Vries Media

In de loop van de dag deden zich ook in heel Drenthe en Groningen kleine ongelukken voor door gladheid. Meeestal was alleen blikschade het gevolg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.