Snelheidsmaniakken Siersteenlaan aangepakt

Foto Google Street View

Waarschuwingsborden moeten hardrijders in de Siersteenlaan afremmen. Automobilisten vliegen er vlakbij Het Roege Bos regelmatig uit de bocht.

Ook wordt gecontroleerd of het wegdek van de Siersteenlaan qua stroefheid nog aan de veiligheidsvoorschriften voldoet.

De gemeente Groningen komt tot deze maatregelen na diverse klachten van bewoners van de Siersteenlaan en Het Roege Pad, vlak naast de desbetreffende bocht.

Ongelukken

De bocht, die de stadswijken Vinkhuizen en De Held verbindt, is volgens hen veel te scherp en zorgt voor veel ongelukken. Reden voor buurtbewoners om bij politie en gemeente aan de bel te trekken.

loading  

„Geweldig dat er nu ingegrepen wordt”, vindt buurtbewoonster Liesbeth Gouman, die namens de buurt uitvoerige correspondentie met de gemeente voerde.

„De afgelopen maanden hebben wij hier zes keer een auto uit de bocht zien vliegen”, vult ze aan. „Door de buurtapp weet ik dat het nog veel vaker voorkomt.”

Eenzijdige ongelukken

Ze is ‘opgelucht’ dat het tot nu toe altijd om eenzijdige ongelukken ging, zonder dat een toevallige passant ook gewond raakte. „Ik heb me lange tijd afgevraagd: moeten er eerst gewonden vallen voordat hier wat gebeurt? Gelukkig is het qua schade bij een paar lantarenpalen gebleven.”

Buurvrouw Pim Frikken spreekt van ‘geweldig nieuws’. „Nu moeten we zien welke uitwerking zo’n bord heeft. Een mens is altijd verantwoordelijk voor z’n eigen rijgedrag, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?”

De gemeente laat in een reactie weten na klachten van buurtbewoners de ongelukken te hebben geanalyseerd, waarna naar boven kwam dat slachtoffers vaak te hard reden en vooral bij regen uit de bocht vlogen. „Daarom kiezen we voor waarschuwingsborden”, zegt een woordvoerder. Het is nog niet bekend wanneer de maatregelen ingaan.

menu