Snelle Eelde-bus voor Bowie-fans

Marketing Groningen en Groningen Airport Eelde laten voor de Bowie-tentoonstelling een snelle bus rijden tussen het vliegveld en het Hoofdstation.

Marketing Groningen en Groningen Airport Eelde laten voor de Bowie-tentoonstelling een snelle bus rijden tussen het vliegveld en het Hoofdstation.

De bus sluit aan op alle tien wekelijkse lijnvluchten uit Londen en Gdansk. ,,We willen de buitenlanders die op de expositie in het Groninger Museum afkomen gastvrij onthalen'', zegt Wouter Steenhuisen van Marketing Groningen.

Hij werkt samen met Haskia Kramer van reisbureau Internoord en Monique Clarisse van de luchthaven. Zij organiseren in januari en februari acht keer een all-in arrangement voor museumbezoekers uit Londen. Inclusief overnachting, film en diner.

Busje
Voor de rit naar de stad wilden ze een busje huren omdat de normale lijnbus drie kwartier over de 12 kilometer doet, en passagiers vaak ook nog een tijdje moeten wachten.

,,Dat is geen fijne aankomst. Al pratend kwamen we tot de conclusie dat het vliegveld altijd een aansluitende en rechtstreekse busverbinding zou moeten hebben. Dat gaan we nu regelen'', zegt Kramer. Andere vliegtuigpassagiers mogen ook met de bus mee.

Volgens Steenhuisen is de Bowiebus (6 euro voor een retourtje, hij sluit ook aan op vertrekkende vliegtuigen) tot stand gekomen in overleg met het OV-bureau. Hij hoopt dat er een snelle buslijn naar het vliegveld blijft bestaan. ,,Of naar Assen of Leeuwarden als daar arrangementen voor komen.''

Infopunt
Marketing Groningen krijgt binnenkort ook een informatiepunt op de luchthaven en Kramer is al door verschillende organisaties in Noord-Nederland benaderd om arrangementen te organiseren. ,,Eigenlijk vreemd dat dit niet veel eerder is opgepakt.''

Volgens Steenhuisen staan een paar uur na de landing van het vliegtuig uit Gdansk zeker 20 Poolse toeristen bij de VVV op de stoep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.