Sollicitatiegesprek in een reuzenrad

Solliciteren in een reuzenrad? Het is mogelijk op het werkfestival in Groningen. Foto Marcel Jurian de Jong

Duizenden werklozen maken op 31 oktober tijdens het werkfestival in Groningen kennis met hun nieuwe baas. In een reuzenrad.

Driehonderd werkgevers hebben zich inmiddels voor het festival, dat op het oude Suikerunie-terrein plaatsvindt, aangemeld. ,,En daarmee is de deelnemerslijst voor werkgevers vol’’, legt een woordvoerder van de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe, die het initiatief voor het festival nam, uit.

Festival biedt plek aan 10.000 werklozen

De tweede editie van het werkfestival is bestemd voor alle werkzoekenden in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. ,,Twee jaar geleden vond er een festival in de gemeente Oldambt plaats. Dat was toen een groot succes en daarom willen we nu een festival op veel grotere schaal houden. Er is plek voor tienduizend mensen. We zitten nu op ongeveer 4500 aanmeldingen.’’

Hij benadrukt dat de vergelijking met een ‘normale’ banenbeurs niet opgaat. ,,Je vindt hier geen eindeloze rij met standjes waar mannen en vrouwen in pakken folders uitdelen. Het is echt een festival. Er is dus ook een reuzenrad waar je in gesprek kan gaan met werkgevers en alle ziekenhuizen uit Groningen en Drenthe bouwen er gezamenlijk een operatiekamer. We hebben voor deze aanpak gekozen, omdat je met een doorsnee banenbeurs niet of minder de werklozen bereikt voor wie het om wat voor reden dan ook moeilijker is om een baan te vinden. En dat is nu juist de bedoeling, omdat er door de economische groei veel vacatures zijn.’’

John de Wolf en kinderopvang

Vooral zorginstellingen en bouwbedrijven zijn ruim vertegenwoordigd op het festival. Ook voetbalvedette John de Wolf, boegbeeld van ouderenwerkloosheid, is van de partij. ,,Maar ook Defensie is aanwezig.’’ Voor de bezoekers met kinderen is er kinderopvang geregeld. Ook worden er in de hele regio gratis pendelbussen ingezet.

Aanmelding is mogelijk via www.werkfestival.nl

menu