Speeddaten in het donker

In het pikkedonker op zoek naar een partner. Blindmatch geeft die mogelijkheid op zaterdagavond 16 januari in Groningen. Hanzehogeschool-studente Renée van de Belt (21) is de projectleider.

In het pikkedonker op zoek naar een partner. Blindmatch geeft die mogelijkheid op zaterdagavond 16 januari in Groningen. Hanzehogeschool-studente Renée van de Belt (21) is de projectleider.

Speeddaten in het donker?

,,Het is een idee van Joyce Boerkoel die het relatiebemiddelingsbureau IndiviDuo heeft. Het is haar werk om mensen bij elkaar te brengen en zij hoorde dat Hanzestudenten zoiets jaren geleden hebben gedaan voor twintigers. Ik help haar met de organisatie samen met vier andere studenten Eventmanagement.”

Blind matchen, wat houdt dat in?

,,De mannen en vrouwen worden in aparte ruimtes opgevangen met een drankje. Daarna brengen wij ze naar een donkere locatie waar de vrouwen in een kring komen te staan. De mannen komen dan in een kring om de vrouwen heen staan. Ze krijgen steeds 5 minuten de gelegenheid om met elkaar te praten. Omdat het helemaal donker is, is het uiterlijk van ondergeschikt belang.”

En als je dan iemand leuk vindt?

,,Dan geef je iets persoonlijks aan diegene, zodat je elkaar terug kunt vinden als het licht weer aangaat.”

Wat is de leeftijdsgroep?

,,Het is bedoeld voor alleenstaanden tussen de 30 en 60 jaar, maar we maken kringen op leeftijd, zodat een man van 60 niet voor een dame van 30 komt te staan.”

Er is toch wel voor een zaal zonder drempels gezorgd?

,,Zeker, alle drempels worden opgeruimd. Als organisatie gaan we met nachtkijkers rondlopen zodat we de speeddaters goed kunnen volgen in het donker.”

Dus handjes thuis.

,,We zien alles.”

Is er al veel animo?

,,Het moet nog op gang komen, maar na de feestdagen bedenken mensen vast wel weer dat ze weer alleen zaten met kerst. Dan geven ze zich alsnog op.”

Wat kost het?

,,Voor 25 euro heb je ontmoetingen, een welkomstdrankje en entree voor de afterparty.”

Afterparty?

,,Dan is het licht aan en kun je de persoon opzoeken met wie je een leuk gesprek hebt gehad. Voor 5 euro kun je ook alleen naar de afterparty komen, als je nog niet klaar bent voor blind speeddaten.”

Waar gaat het evenement plaatsvinden?

,,De locatie is nu nog geheim, maar op de website www.individuo.nl/blindmatch wordt die binnenkort bekendgemaakt. Daar kun je je ook opgeven.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.