Speld voor 60 jaar lidmaatschap Jaap van Bergen van Vogelvriend Veendam

In 1958 werd Jaap van Bergen als 21-jarige lid van De Vogelvriend Veendam en omstreken. Donderdagavond werd hij gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap.

Vogelvereniging De Vogelvriend Veendam en omstreken houdt tot en met zaterdag haar eenenvijftigste vogeltentoonstelling. Voor het zevende achtereenvolgende jaar in de kantine van Wildervanckhal in Wildervank.

Bijzonder jubileum

Donderdagavond stond de vereniging stil bij het wel heel bijzondere jubileum van Jaap van Bergen (81) uit Veendam. Hij is maar liefst 60 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). In 1958 werd Van Bergen lid van De Vogelvriend Veendam, de vereniging die acht jaar daarvoor was opgericht, en daarmee van de NBvV.

Oorkonde

Dit jubileum was voor de NBvV aanleiding om districtsvoorzitter Wiebe Zijlstra te vragen om bij de opening van de tentoonstelling Van Bergen de speld voor het zestigjarige lidmaatschap van de NBvV op het revers te spelden. Uit handen van Hein in ‘t Hout, voorzitter van De Vogelvriend, ontving Van Bergen een oorkonde.

Erelid

Tien jaar geleden kwam toenmalig hoofdbestuurder Henk Marinus naar Veendam om Van Bergen de speld voor 50 jaar lidmaatschap van de NBvV op te spelden. Door het bestuur van zijn eigen vereniging werd Van Bergen toen benoemd tot erelid.

Zo lang lid te zijn van een vereniging en daarbij sinds 1964 ook actief in het bestuur en als tentoonstellingssecretaris zelfs de drijvende kracht achter tientallen grote shows van De Vogelvriend te zijn, is maar weinigen gegeven.

Tentoonstellingssecretariaat

Samen met Greetje, zijn vrouw, bestierde Van Bergen 40 jaar het tentoonstellingssecretariaat. Het adres aan de Adderstraat was het adres van De Vogelvriend.

De gratis toegankelijke tentoonstelling is vrijdag geopend tot 22.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.