Spitsverkeer loopt vast op ringweg Groningen door beschadigd wegdek

Op de zuidelijke Groninger ringweg in de richting van Hoogezand zijn woensdagmiddag files ontstaan, omdat het wegdek tussen de afslag Oosterpoort en Groningen-Zuidoost er slecht aan toe was.

Dat komt mogelijk door de hevige regen- en onweersbuien die woensdagmiddag over de stad trokken. Volgens de ANWB moest de voegovergang van het viaduct ter hoogte van de Euroborg met spoed gerepareerd worden.

Er werd een rijstrook afgesloten en daardoor hoopte het verkeer in de spits zich op. Dat leidde tot maximaal een halfuur vertraging, aldus de ANWB. De reparatie was rond kwart voor zeven uitgevoerd, waarop de rijstrook werd vrijgegeven.

Maandag en dinsdag was het ook al raak op de ring. Toen werkten de verkeerslichten op het Julianaplein niet. Wateroverlast was de boosdoener: er was kortsluiting in een kabel ontstaan. De lichten doen het woensdag wel.

Ook het treinverkeer ondervindt hinder van het slechte weer. Op het traject Groningen-Leeuwarden rijden tussen Zuidhorn en Buitenpost geen treinen vanwege blikseminslag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.