Spoedoverleg na mishandeling in Oude Pekela

Burgemeester Jaap Kuin van Pekela heeft donderdagavond een spoedbijeenkomst belegd met de politie, het openbaar ministerie en het COA. Aanleiding was de mishandeling van een vrouw door twee mannen, mogelijk asielzoekers.

De vrouw deed donderdagmiddag aangifte van de mishandeling. Ze zou op de Sportlaan in Oude Pekela tot stoppen gedwongen zijn door twee mannen. Ze pakten haar fiets vast en mishandelden haar. Toen ze zich hevig verzette en om hulp riep, gingen de mannen er vandoor. Volgens de vrouw hadden de twee een getinte huidskleur. Ze deed aangifte van mishandeling.

Deze aangifte was voor burgemeester Kuin aanleiding om om 17.00 uur de zogenoemde driehoek (gemeente, politie en openbaar ministerie) en het Centraal Orgaan voor de opvang van Asielzoekers voor een spoedoverleg bijeen te roepen. Rond 21.00 uur liet hij een bericht over het overleg op de gemeentelijke website zetten. Het overleg was om 22.45 afgelopen. De burgemeester wilde geen mededelingen doen over de inhoud van het overleg.

In het bericht wordt ook gemeld dat er de afgelopen week meerdere winkeldiefstallen zijn gepleegd. Vier bewoners van het azc in Oude Pekela zouden daarbij betrokken zijn.

Burgemeester Kuin en het COA waren niet voor bereikbaar voor een toelichting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.