Spoorloze Pekelder alsnog vier maanden naar gevangenis

Een 37-jarige man uit Oude Pekela moet alsnog vier maanden de cel in wegens een voorwaardelijke straf die hij in november kreeg opgelegd.

De man was veroordeeld voor het plegen van zes inbraken en een poging daartoe in Oude Pekela. Die inbraken vonden plaats in woningen, maar ook in de kantine van een voetbal- en korfbalvereniging. Hij kreeg acht maanden gevangenisstraf opgelegd en vier maanden voorwaardelijk.

Verslavingsproblemen

Wegens aftrek kwam hij begin mei op vrije voeten. De Pekelder moest zich vervolgens voor zijn verslavingsproblemen en ptss laten behandelen, maar meldde zich welgeteld eenmaal bij de reclassering.

Tijdens de rechtszaak in november toonde hij zich erg gemotiveerd om aan zijn problemen te werken, maar na zijn vrijlating verdween hij van de radar. Noch zijn advocaat, noch de reclassering kan contact met hem krijgen. Ook bij uitkeringsinstanties heeft hij zich niet gemeld.

De man heeft een lang strafblad. Na een verblijf in een kliniek voor veelplegers wist hij na 2006 zeven jaar lang op het rechte pad te blijven. Vanaf 2013 ging het weer mis. Ook nu wordt gevreesd dat hij opnieuw aan de drugs is en mogelijk weer de criminaliteit ingaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen