Sporthal Bierum wordt dorpshuis na verkoop

De Watumhal in Bierum krijgt een nieuwe functie als dorpshuis. De gemeente Delfzijl verkoopt de vroegere sporthal voor een symbolische 1 euro.

,,Dit is heel mooi nieuws’’, reageert voorzitter Ferdi Buitenwerf van Dorpsbelangen Bierum. Zijn vereniging is al drie jaar in gesprek met de gemeente over een eigen ontmoetings- en activiteitencentrum.

Nu er overeenstemming is over de Watumhal kan de Stichting Dorpshuis die Dorpsbelangen hiervoor heeft opgericht, verder met het plan om de sportzaal te verbouwen en uit te breiden. Rond de zomer hoopt de stichting de benodigde 300.000 euro bij elkaar te hebben.

,,Als alles meezit, is de verbouw rond de Kerst klaar’’, schat Buitenwerf. Hij hoopt dat de gemeente en de Vereniging Kleine Dorpen Groningen de helft betalen, de rest moet van andere fondsen komen.

Bierum heeft volgens Buitenwerf behoefte aan een ontmoetingsplek na de sluiting van de basisschool en zorgcentrum Luingaborg. Op termijn dreigen ook het lokale café en kerkelijke gebouwen te verdwijnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.