Sportieve prikkels door de hele stad

Door middel van activiteiten in de stad wil Building the Future of Health bewoners stimuleren om meer te bewegen. Een blik langs de velden op dag één.

‘Hoe kan ik vader Jacob hierop spelen?”, vraagt een tienermeisje aan een vrijwilliger. Ze springt op grote pianotoetsen waar geluid uit komt. „Door hier te staan proberen we voorbijgangers te motiveren om te bewegen”, vertelt medewerker Marlies De Vries (20). „Als ze bereid zijn om op de grote pianotoetsen te springen, kunnen ze als beloning een appel krijgen.”

Het piano-object vormt een onderdeel van het Open Air-programma, dat verspreid is door de stad. De activiteiten, die er tot en met 4 juni zijn, moeten Groningers prikkelen om meer aan beweging te doen.

„Alleen ziet niet iedereen altijd de mogelijkheden binnen de stadsinrichting”, zegt medeorganisator Peter Wind (31) vanaf het Martinikerkhof. „Die zijn hier vandaag in ieder geval wel, door middel van tafeltennis en volleybal”, zegt hij wijzend naar de speelvelden. En ook aan eten is gedacht; achter hem liggen picknickkleedjes klaar waarop deelnemers kunnen genieten van diverse biologische streekproducten.

Ook bij het Infoversum is alles in het werk gesteld om beweging te stimuleren. Zo is er onder andere een geïmproviseerd zwembad waar passanten zich naar hartenlust kunnen uitleven. „Een studente waagde vanochtend vroeg dapper een duik”, vertelt Brenda (33) vanuit haar koffiekraam bij het water. „Een beetje fris, maar ze keurde het goed”, zegt ze. ”Nu is het nog vrij rustig, maar vanaf de namiddag zal het drukker worden”, verwacht Brenda. „Het is heerlijk met dit weer.”

Dat moeten de yogadeelnemers ook gedacht hebben toen ze hoorden over een grootschalige sessie op de Grote Markt. Zij vouwden zich tot een uur of tien ’s avonds in allerlei standen, om zo de eerste dag van een actieve week in stijl af te sluiten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.