Sportpark Spijk gaat over op kunstgras

Spijk Kunstgras vervangt na de zomer het abominabele voetbalveld op sportpark Oldencate in Spijk. In het nieuwe seizoen hoeft de plaatselijke vv Poolster niet meer uit te wijken naar buurdorpen.

De gemeente Delfzijl wil 577.000 euro in de aanleg van een nieuw kunstgrasveld steken. Ook het nieuwe kindcentrum dat de komende jaren wordt gebouwd voor de Fiepko Coolmanschool, cbs De Burcht en peuterspeelzaal 't Hummelhoes kan daar in de toekomst gebruik van maken.

De huidige grasmat in Spijk is volgens sportwethouder Jan Menninga zo slecht dat Poolster bij natte weersomstandigheden al regelmatig moet trainen in Godlinze en op sportpark Centrum Delfzijl om het veld te sparen. Dat laatste sportpark, thuisbasis van de vv NEC, kreeg al eerder kunstgras.

De kersverse derdeklasser steekt ook zelf de handen uit de mouwen. De leden rooien de bomen die moeten wijken voor het nieuwe veld en doen ook alle graafwerkzaamheden. Dat drukt de kosten volgens Menninga met circa 36.000 euro. De gemeente financiert de aanleg verder onder meer uit de extra krimpgelden en het Leefbaarheidsfonds van de provincie. Op 16 juni hakt de gemeenteraad de knoop door over de benodigde subsidie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.