Sportpark Winsum met onderin de aansluiting op de Garnwerderweg.

Sportpark Winsum moet volgend voorjaar klaar zijn

Sportpark Winsum met onderin de aansluiting op de Garnwerderweg.

Komende maanden wordt begonnen met de aanleg van het nieuwe sportpark Winsum. Over een jaar moet het klaar zijn.

De voetbalclub vv Winsum krijgt drie nieuwe sportvelden, twee met kunstgras en een hoofdveld met ‘gewoon’ gras. Ze komen ten zuiden van de Schilligehamsterweg, ten westen van de begraafplaats. De eerste voorbereidingen zijn al begonnen.

Clubgebouw afgebroken

De oude kleedkamers en kantine van vv Winsum worden volgende week afgebroken. Ze maken ruimte voor een doorgaande weg.

Dinsdagavond was een informatiebijeenkomst over het sportpark met de laatste stand van zaken.

De komende maanden tot ongeveer oktober vinden de meeste werkzaamheden plaats. Volgend voorjaar moet alles klaar zijn.

Park

Na Pasen wordt begonnen met het zuidelijk deel van het terrein. Daar komen de voetbalvelden, het nieuwe clubgebouw en parkeerplaatsen. Rondom de velden komen heuveltjes en glooiingen ingezaaid met gras en struiken zodat het een parkachtige uitstraling krijgt en ook geschikt is voor wandelaars.

Garnwerderweg

Het sportpark krijgt nieuwe toegangswegen. Aan de noordkant komt ter hoogte van ongeveer de Geert Reindersstraat een nieuwe weg en aan de zuidkant aan de Garnwerderweg. De Schillegehamsterweg wordt autoluw en krijgt een rode deklaag. De begraafplaats aan deze weg blijft bij begrafenissen trouwens wel met de auto bereikbaar.

Er zijn nieuwe velden voor vv Winsum nodig omdat de club voortkomt uit een fusie van christelijke voetbalvereniging Viboa en het openbare Hunsingo. Het sportpark van Viboa wordt afgestoten en bij bedrijventerrein Het Aanleg aangetrokken. De accommodatie van Hunsingo is sterk verouderd.

Naast vv Winsum zitten op het sportpark onder meer de hockey- en korfbalclub, het zwembad en de tennisvereniging.

Schillegeham

Een deel van de wegen in het gebied wordt gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten, behalve de Schillegehamsterweg. Het is voor bewoners van het buurtschap de enige toegangsweg. Bovendien moeten de hulpverleningsdiensten er over kunnen.

Bezwaar bij Raad van State

Knelpunt in het sportpark is vooral het verkeer. Bewoners van de Garnwerderweg willen graag dat de Schillegehamsterweg voor auto’s open blijft en dat de toegangsweg bij hun woningen autoluw wordt.

Ze hebben bij de Raad van State bezwaar tegen het bestemmingsplan ingediend. De uitspraak is half mei.

menu