Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van justitie en veiligheid heeft donderdag een werkbezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel gebracht.

Ze deed dat vanwege de coronacrisis op een digitale wijze. Afgevaardigden van het personeel, directie en van de Dienst Terugkeer en Vertrek ( DT & V) vertelden haar over het werk in de bajes en ‘leidden’ haar rond.

Illegale vreemdelingen

De DT & V was bij het bezoek betrokken omdat in de gevangenis in Ter Apel zo’n 400 Vreemdelingen in Strafrecht (VRIS’ers) zitten. Illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen die een delict hebben gegaan, hun straf in Ter Apel uitzitten en daar ook worden voorbereid op de terugkeer naar het land van herkomst.

Broekers-Knol was na afloop vol lof over het werk dat in de PI wordt verzet. ,,Ik heb veel bewondering voor de mensen die dit werk verrichten. Bijzonder hoe zij, ondanks de moeilijke omstandigheden van deze coronacrisis, zich elke dag inzetten voor een veiliger Nederland. Complimenten voor de mooie samenwerking tussen de DT & V en de PI.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen