Stad Groningen kleurt groen-wit voor play-offs

groningen In een goed gevuld stadion de Euroborg neemt FC Groningen het vanavond in de play-offs op tegen Heracles. Gistermiddag waren nog 1300 kaarten voor het duel beschikbaar.

Dat betekent dat de tribunes door ongeveer 20.000 bezoekers bezet worden. De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur.

De FC weet zich komende zondag voor de return in Almelo tegen Heracles ook verzekerd van ruime steun van de supporters. Alle beschikbare 250 kaarten voor de autocombi zijn uitverkocht. Gistermiddag waren nog wel zogeheten fantourkaarten beschikbaar.

Los van de play-offs is de stad dit voorjaar door leden van de Fanatics, de fanatieke aanhang van FC Groningen, op verschillende plekken in de stad groen-wit gekleurd. Meest opvallend zijn de groen en wit geschilderde banen onder het viaduct aan de Verlengde Lodewijkstraat. Ook elders in de stad hebben de fanatieke aanhangers van de FC de schilderskwast of spuitbus gehanteerd.

Langs het spoor, langs de ringweg, op elektriciteitshuisjes, papier- en afvalbakken en verkeerslichten prijken de uitingen van de Fanatics.

Een deel van de ‘gouden’ gevel van de onderhoudswinkel Oosterpoort aan de Meeuwerderweg is sinds enkele weken voorzien van een groenwitte baan. Medewerkers laten het schilderwerk eerst maar zitten. Wel is een poging gedaan de verf te verwijderen. ,,De verf komt er prima af. Maar ach, het is leuk en zo blijkt dat de FC leeft in de stad.”

Milieubeheer van de Stad Groningen is niet altijd blij met het schilderwerk van de Fanatics. Op de geluidschermen bij het Julianaplein werd eerder al FC-graffiti verwijderd. Ook het schilderwerk op een vuilcontainer aan de Waterloolaan is verwijderd. Een coating is aangebracht om nieuwe uitingen van clubliefde te voorkomen.

Mocht de FC Groningen de twee wedstrijden van Heracles weten te winnen, dan volgt de finale om het laatste Nederlandse ticket voor de Europa League op donderdag 19 mei (20.45 uur) en zondag 22 mei (14.30 uur). De andere play off wedstrijd gaat tussen PEC Zwolle en FC Utrecht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.