Stad Groningen krijgt regenboogzebrapad

In de Stad Groningen komt een regenboogzebrapad. Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een verzoek van de GroenLinks-jongerenafdeling DWARS Groningen.

Het gekleurde zebrapad wordt gezien als symbool van een diversiteitsvriendelijke stad, een plek waar minderheden zich welkom kunnen voelen. De plek is nog niet bekend. ,,De gemeente heeft twee locaties op het oog. Welke dat zijn weten we niet’’, vertelt DWARS-voorzitter Jasper Been.

De GroenLinks-jongeren zijn al een poosje bezig om in navolging van andere steden zoals Maastricht en Utrecht (zie foto) ook in Groningen een regenboogzebra te krijgen. De wens leidde vorig jaar bijna tot arrestaties. De jongeren werden tot stoppen gemaand toen ze in de nachtelijke uren op het Stationsplein een tijdelijke regenboogzebra wilden maken. De stationsbeveiliging stuurde de jongeren weg.

DWARS gooide het hierna over een andere boeg en diende een verzoek in bij de gemeente. Dat werd woensdag goedgekeurd tijdens een raadsvergadering. ,,We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver. Groningen laat zien dat ze blij is met de diversiteit van haar inwoners en bezoekers’’, zegt Been.

Het is de bedoeling dat nog een gesprek volgt over de precieze plek. Bij dat overleg is behalve een vertegenwoordiging van DWARS ook iemand van de Groningse LGBT community aanwezig. Het zebrapad wordt voor 11 oktober, Coming Out Day, aangelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.