Stad en ANWB zoeken fietsen voor arme kinderen

Staat er een ongebruikte kinderfiets in de schuur, lever hem in. Die oproep doen de gemeente Groningen en de ANWB. De tweewielers worden vervolgens aan kinderen uit arme gezinnen geschonken.

Inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven worden opgeroepen om fietsen in te zamelen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. De fietsen kunnen van 18 tot en met 23 april ingeleverd worden op de Vismarkt. De fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Het is niet voor het eerst dat fietsen worden ingezameld. Vlak voor kerst hebben Groningers ruim 200 fietsen gedoneerd voor kinderen uit minimagezinnen. Fietsenmakers van WerkPro ontfermden zich ter plekke over de ingebrachte tweewielers.

In de stad leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. In sommige wijken is dit zelfs één op de drie kinderen. De gemeente heeft in het zogeheten Kindpakket de fietsregeling opgenomen. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar uit minimagezinnen kunnen een tweedehands fiets aanvragen bij Stichting Leergeld.

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB. De bond vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Al fietsend de nabije wereld ontdekken is volgens de ANWB een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.