Stad gaat huisjesmelker harder aanpakken

Met een meldpunt en een zwarte lijst wil de gemeente Groningen huisjesmelkers in de stad harder aanpakken.

De SP kwam onlangs met een voorstel daarvoor. Andere gemeenteraadsfracties zeiden woensdag - zonder uitzondering - het een uitstekend plan te vinden.

Studenten die de dupe zijn van slechte kamerverhuurders kunnen binnenkort terecht bij het meldpunt om misstanden te melden. De gemeente houdt bij welke verhuurders over de schreef gaan. Gebeurt dat vaker, dan kan de gemeente ingrijpen door bijvoorbeeld een boete op te leggen.

Alle raadsleden zeiden het onderwerp belangrijk te vinden. In studentenstad Groningen zijn vaak geluiden te horen van studenten die voor te veel geld gebrekkige kamers huren. Raadslid Gerjan Kelder van de Partij voor de Dieren zei het te herkennen en benadrukte nog eens dat een meldpunt welkom is. ,,Ik heb het zelf ooit meegemaakt toen ik student was, maar wist toen niet goed waar ik met mijn klachten naar toe moest.’’

Stadsblog Sikkom bracht vorig jaar een verhaal over misstanden in de particuliere kamerverhuursector in Groningen. Onder meer die publicatie was voor de SP aanleiding met de voorstellen te komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.