Stad krijgt opleiding tot bierambassadeur

Bierliefhebbers kunnen binnenkort in de stad Groningen weer de opleiding tot bierambassadeur volgen. Dit is een eerste stap naar het internationaal erkende diploma ‘biersommelier’.

Voor het eerst sinds voorjaar 2014 verzorgt de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) de cursus in de Martinistad. Tot voor kort was Zwolle de dichtstbijzijnde plek.

Omdat in de Stad in korte tijd een hoop kleine brouwerijen actief zijn geworden, acht de StiBON de tijd weer rijp voor een opleiding in Groningen. Coördinator Henri Reuchlin: ,,De ontwikkelingen op biergebied gaan in Groningen zo snel, dat we daar graag een bijdrage aan leveren. We merken een honger naar kennis.”

De opleiding op niveau 1 leidt mensen in zes maandagavonden op tot ‘bierambassadeur’. Via vervolgopleidingen kunnen deelnemers uiteindelijk het internationaal erkend diploma ‘biersommelier’ behalen.

Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Ook wordt het brouwproces belicht.

De opleiding start 12 september. Aanmelden kan via de website www.stibon.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.