Stad reikt sportprijzen uit aan talenten

Wordt het inline-skater en schaatser Chris Huizinga, schaatser Marcel Bosker of zwemster Marieke Tienstra? Donderdag blijkt wie van deze talenten de sportstimuleringsprijs 2015 van de stad Groningen ontvangt.

De winnaar krijgt uit handen van wethouder Paul de Rook een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van 1250 euro. De stimuleringsprijs voor jong sporttalent bestaat sinds 1991 en is in het leven geroepen omdat de gemeente het belangrijk vindt om sporters die in de stad wonen of trainen te waarderen voor hun prestaties. Ook wil de stad jonge talenten aanmoedigen.

Naast de sportstimuleringsprijs reikt wethouder De Rook ook dertien gemeentelijke sportpenningen uit. Twaalf daarvan gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2015.

De dertiende sportpenning is de sportpenning voor de breedtesport. Het college heeft besloten deze uit te reiken aan Bart Prak. Hij is oprichter, aanjager en voorzitter van het Holland Nordic Basketball Tournament. Gedurende het vierdaagse evenement zijn er ruim 150 vrijwilligers actief.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.