Stadjer (21) nog vermist; zoekactie zonder resultaat

De 21-jarige Sjoerd van Eijk uit Groningen wordt sinds zaterdagochtend vermist. Hij werd voor het laatst door een vriend gezien toen hij zaterdagochtend een café in de Papengang verliet. In de Oosterhaven was zondag een grote zoekactie bezig, die zonder resultaat bleef.

Bezorgde familieleden alarmeerden de politie toen de 21-jarige in de loop van zaterdag niet thuiskwam. De 21-jarige van Eijk droeg een donkerblauwe trui met V-hals en een bruin/beige broek.

De politie is sinds zondagmiddag op zoek naar de jongen. Ten minste twee boten met dreg-apparatuur van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk deden onderzoek.

Op Facebook laat een vriend van Sjoerd weten dat hij, samen met een derde vriend, de verjaardag van Sjoerd vierden in café de Warhol in de Papengang en dat hij rond 02.30 uur de kroeg alleen verliet.

De politie kwam na het bekijken van camerabeelden en gesprekken met getuigen tot de conclusie dat Van Eijk waarschijnlijk bij de Oosterhaven is zoekgeraakt. Als hij in het water ligt, is de Diepenring op die locatie de meest voor de hand liggende plek, aldus een politiewoordvoerder. De woning van de vermiste student van de Hanzehogeschool ligt daar vlakbij.

De zoektocht heeft zondagavond na uren dreggen nog geen sporen van de student opgeleverd, alleen opgeviste fietsen en winkelkarretjes. Zondagavond rond negen uur werd de zoekactie gestaakt, vanwege invallende duisternis. Waarschijnlijk gaat het zoeken maandag verder.

De politie zoekt bij de Winschoterkade naar de vermiste Stadjer

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.