Stadjer kiest architectuur hoekpand Oostwand

Drie architecten presenteren volgende maand hun ontwerp voor het hoekpand in de Oostwand aan de Grote Markt. Stadjers kunnen erop stemmen.

De gemeente Groningen heeft ontwikkelaars Mensenborgh, NESK en PME/Vastgoud uitgenodigd een plan te maken voor het pand op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat. Het huidige gebouw, waarin vroeger onder meer sportclub Springs zat, wordt begin volgend jaar gesloopt. Daarna begint de bouw van een nieuw pand.

Tijdens Let’s Gro op vrijdag 11 november onthullen de ontwikkelaars hun plannen met een presentatie, een maquette en informatiepanelen. Groningers mogen stemmen welke architectuur ze het beste vinden. Hun stem weegt even zwaar als die van een vakjury.

De vakjury oordeelt daarnaast nog over andere onderdelen als bouwlogistiek en duurzaamheid. Op basis van de score wordt het beste plan gekozen.

Het hoekpand is het laatste gebouw in de Oostwand waarvoor nog een ontwerp moet komen. Eerder werd bekend dat Westcord hotels zich in het middenstuk vestigt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.