Stadjers bepalen agenda bij Open Raad

De gemeenteraad van Groningen gaat experimenteren met een Open Raad, waarbij inwoners hun plannen voor de stad kunnen voorleggen.

Op de Open Raad kunnen Stadjers ideeën voor hun straat, wijk of de hele stad presenteren. Na elke presentatie stemmen de raadsleden over het plan. Bij een meerderheid zal de raad met de bedenkers om tafel gaan.

„De Open Raad is een nieuwe manier om naar de Stad te luisteren”, aldus raadslid Diederik van der Meide. Bij een minderheid van stemmen kunnen raadsleden alsnog beslissen met het plan aan de slag te gaan.

Creatieve ideeën

De vergadering met Stadjers vindt plaats op de laatste dag van het evenement Let’s Gro, een driedaagse manifestatie over de toekomst van Groningen. Volgens raadslid Arjen Banach past de Open Raad daar goed bij. „Want in de ontmoeting tussen Stadjers en raadsleden bij de Open Raad gaat het juist om creatieve ideeën om Groningen nog leuker en leefbaarder te maken.”

De Open Raad is op 12 november in het stadhuis van Groningen. Ook zonder ideeën zijn Stadjers welkom bij de vergadering.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.