Stadjers geven 225 fietsen voor minima af

Mensen uit de stad Groningen hebben in een week tijd 225 fietsen afgegeven bij de pop-upkinderfietsenwinkel van de ANWB en de gemeente Groningen. De rijwielen komen via het ANWB kinderfietsenplan terecht bij kinderen uit arme gezinnen.

De afgelopen week konden mensen fietsen inleveren op de Vismarkt. Groningen is de eerste stad waar de pop-up kinderfietsenwinkel van de ANWB rijwielen inzamelde. Groningen werd gekozen omdat één op de vijf kinderen in de stad in armoede opgroeit. De fietsregeling wordt in Groningen uitgevoerd door Werkpro en Stichting Leergeld.

Rond Kerst werden ook al fietsen ingezameld. Toen werden ruim 200 rijwielen ingezameld. Later dit jaar komen nieuwe acties om het kinderfietsenplan bekender te maken.

Ook in Winschoten kunnen mensen terecht in een pop-up kinderfietsenwinkel van de ANWB. De wethouders Bard Boon en Ricky van den Aker hebben dinsdag de feestelijke opening verricht. De ‘winkel’ is gevestigd in een opvallende container die tot en met woensdag naast de HEMA staat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.