Stadjers komen samen voor energieneutraal Groningen

De gemeente Groningen organiseert op 19 mei de Stadjer Klimaattop. Het initiatief is voor bewoners die actief zijn op het gebied van duurzaamheid, of dit graag willen worden.

De samenkomst vindt ‘s avonds plaats in de Watertoren (Noorderbinnensingel 14) bij het Noorderplantsoen. Aanwezigen kunnen er tips en ervaringen uitwisselen. Zo kan de ene wijk leren van de andere.

Het overleg moet bijdragen tot een energieneutraal Groningen. De gemeente streeft ernaar om dit in 2035 te verwezenlijken. Het onderwerp van de klimaattop luidt om die reden ‘Samen de volgende stap zetten!’.

Volgens wethouder voor duurzaamheid Mattias Gijsbertsen kan de gemeente haar streven nooit halen zonder de steun van de burgers. Daarbij zijn bestaande en nieuwe initiatieven zeer welkom.

„Het is natuurlijk niet nodig om telkens het wiel opnieuw uit te vinden”, zegt Gijsbertsen. „Laten we de beschikbare kennis delen, het is leuk en motiverend om te zien waar je stadsgenoten mee bezig zijn. We hebben immers een gemeenschappelijk doel.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.