Stadjers snelst bij tweede Blaauwbekmarathon

Atletiekvereniging Aquilo kijkt terug op een succesvolle tweede editie van de Blaauwbekmarathon. Die werd zaterdag gehouden rondom het Oldambtmeer. Deden vorig jaar 200 mensen mee, dit jaar startten 530 deelnemers in het Havenkwartier in Blauwestad.

Atletiekvereniging Aquilo kijkt terug op een succesvolle tweede editie van de Blaauwbekmarathon. Die werd zaterdag gehouden rondom het Oldambtmeer.

Deden vorig jaar 200 mensen mee, dit jaar startten 530 deelnemers in het Havenkwartier in Blauwestad. Reden voor de organisatie om de inschrijvingstermijn eerder te stoppen dan gepland.

De wedstrijd telde 63 echte marathonlopers, waarbij de afstand van 42 kilometer en 195 meter door de winnaars, beiden afkomstig uit Groningen, in ruim drie uur werd afgelegd. Bij de mannen was Edward Pechler de snelste toen hij finishte in 3 uur, 8 minuten en 50 seconden. Bertine de Vries was met 3 uur, 30 minuten en 25 seconden de snelste vrouw.

Behalve het wedstrijdgedeelte was er ook een recreatieve loop waarbij deelnemers konden kiezen uit een halve, kwart of achtste marathon. Ook voor wandelaars en kinderen was een parcours uitgezet.

De organisatie van Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten wil het evenement naar een ‘klassieker' tillen, in samenwerking met Blauwestad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.