Stadjers snelst bij tweede Blaauwbekmarathon

Atletiekvereniging Aquilo kijkt terug op een succesvolle tweede editie van de Blaauwbekmarathon. Die werd zaterdag gehouden rondom het Oldambtmeer. Deden vorig jaar 200 mensen mee, dit jaar startten 530 deelnemers in het Havenkwartier in Blauwestad.

Atletiekvereniging Aquilo kijkt terug op een succesvolle tweede editie van de Blaauwbekmarathon. Die werd zaterdag gehouden rondom het Oldambtmeer.

Deden vorig jaar 200 mensen mee, dit jaar startten 530 deelnemers in het Havenkwartier in Blauwestad. Reden voor de organisatie om de inschrijvingstermijn eerder te stoppen dan gepland.

De wedstrijd telde 63 echte marathonlopers, waarbij de afstand van 42 kilometer en 195 meter door de winnaars, beiden afkomstig uit Groningen, in ruim drie uur werd afgelegd. Bij de mannen was Edward Pechler de snelste toen hij finishte in 3 uur, 8 minuten en 50 seconden. Bertine de Vries was met 3 uur, 30 minuten en 25 seconden de snelste vrouw.

Behalve het wedstrijdgedeelte was er ook een recreatieve loop waarbij deelnemers konden kiezen uit een halve, kwart of achtste marathon. Ook voor wandelaars en kinderen was een parcours uitgezet.

De organisatie van Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten wil het evenement naar een ‘klassieker' tillen, in samenwerking met Blauwestad.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.