Stadskanaal koerst af op coalitie met ChristenUnie, CDA, SP en VVD

ChristenUnie en CDA in Stadskanaal gaan waarschijnlijk in zee met SP en VVD. Informateur Bert Nederveen, wethouder in Zuidhorn, adviseert een ‘breed’en ‘stevig’ college van B en W.

Wethouder Johan Hamster zal als formateur met deze partijen tot een bestuursakkoord proberen te komen. Mocht dat lukken worden Johan Hamster (ChristenUnie), Goziena Brongers (CDA), Machteld Luijken (SP) en Goedhart Borgesius (VVD) de nieuwe wethouders.

Ruime meerderheid

Dit brede college, dat volgens de informateur recht doet aan de verkiezingsuitslag, zal een ruime meerderheid van 16 van de 23 zetels in de raad hebben. Dat de ChristenUnie en het CDA met allebei vijf zetels samen verder zouden gaan lag voor de hand. Het aansluiten van SP (vier zetels) en VVD (twee zetels) is een verandering ten opzichte van het huidige college waarin PvdA en Gemeentebelangen zitting hebben.

Koersvast

Hamster hoopt binnen een maand tot een bestuursakkoord te komen. De basis voor dat akkoord zal het in november vastgestelde Koersdocument Stadskanaal Koersvast zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.