Stadskanaal morrend akkoord met aankoop scholen

De gemeente Stadskanaal legt ruim negen miljoen euro op tafel voor de aankoop van twee middelbare scholen. De gemeenteraad is daar akkoord mee gegaan. Met frisse tegenzin.

De scholen staan aan de Engelandlaan en in het Pagedal (deze school is gloednieuw) en waren van het Noorderpoort. Die geeft het VMBO- onderwijs in Stadskanaal echter over aan de Ubbo Emmius. En voor de huisvesting van die scholengemeenschap is de gemeente verantwoordelijk. Daarom zien burgemeester en wethouders geen andere mogelijkheid dan die panden aan te kopen.

De gemeenteraadsleden stemmen daar mee in maar wel morrend. Mede omdat voor de aankoop 2,5 miljoen euro moet worden uit het reservepotje met geld dat de gemeente kreeg door de aankoop van aandelen van het energiebedrijf Essent. Dat geld is de gemeente kwijt. De rest van die 9 miljoen krijgt ze terug via rijksvergoedingen.

Wethouder Johan Hamster (ChristenUnie, foto) is ook niet blij met de gang van zaken. ,,Noorderpoort vroeg in eerste instantie zelfs 13,5 miljoen voor de gebouwen maar dat ging ons te ver.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.