Stadspartij opent meldpunt voor huishoudelijke hulp

Raadslid Marjet Woldhuis van de Stadspartij springt in de bres voor inwoners van Groningen die tevergeefs wachten op hun huishoudelijke hulp. Ze roept gedupeerden op om haar te e-mailen via marjetwoldhuis@raad.groningen.nl en wil naar eigen zeggen alles doen wat in haar macht ligt om problemen op te lossen.

Deze week werd bekend dat ruim 150 mensen al weken geen hulp krijgen als gevolg van financiële problemen bij TSN-thuiszorg. De organisatie moest flink bezuinigen. Deze maand zijn niet alle salarissen betaald. Het bedrijf heeft veel personeel moeten ontslaan en heeft niet genoeg mensen meer voor de gevraagde zorg.

Op aanvraag van de SP en Stadspartij was in Groningen een spoeddebat over de ontstane situatie. Verhalen over mensen die geen huishoudelijke hulp kregen, gaan al langer. Voor de gemeente kwam het als een verrassing dat het om 150 personen gaat.

Woldhuis zegt dat een aantal mensen zich al bij haar heeft gemeld. ,,En ik vermoed en vrees dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Doordat ik heb gewerkt als wijkverpleegkundige in Groningen en door mijn raadslidmaatschap beschik ik wellicht over een netwerk die andere mensen niet hebben om snel geholpen te worden.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.