Staken? En de kids dan?

Kinderen mee naar het werk? Kan dat? Ja hoor! Tijdens de lerarenstaking gisteren waren er allerlei creatieve alternatieven voor de les.

Normaal gesproken lopen alleen zakenlui, strak in het pak, in ‘de Aperots’, het roze gebouw van de Gasunie. Gisteren liepen zeventig kinderen aan de hand van hun ouders naar binnen.

Zij hoefden zich gelukkig niet met een kleurplaat onder een bureau te vermaken. Kinderdagverblijf KITS zette een compleet programma in elkaar. De oudere kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) kregen een les programmeren.

Onder het genot van een bekertje ranja wordt er aan vier lange tafels druk geknutseld, gekleurd en gekletst. „Het is wonderbaarlijk”, zegt woordvoerder Desiree Dijkstra. „We waren bang dat we een hok vol gillende kinderen zouden hebben, maar ze zijn heel rustig.”Af en toe steekt een van de ouders een hoofd om de hoek van de deur. Maar dat valt de kinderen niet eens op.

In een andere zaal maken de iets oudere jongeren een stop-motionfilmpje. De drie lego-poppetjes van Hannah (10), Laura (11) en Marit (8) dansen over het scherm. De poppetjes planten zaadjes en wateren een akker. Willen de meisjes vaker met hun moeders mee naar het werk? ,,Ja, het is hier vet leuk!”

Dijkstra is ook tevreden. ,,We zouden dit eigenlijk veel vaker moeten doen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.