Staking Arriva in Groningen: treinverkeer hervat

Door een staking van machinistenvakbond VVMC op het hoofdstation in Groningen reden er maandag tot 9 uur minder of geen Arriva-treinen tussen Groningen en Leeuwarden, Roodeschool, Bad Nieuweschans en Delfzijl.

In totaal ging het om 34 ritten die niet vertrokken volgens planning. Om 9 uur is de normale dienstregeling weer hervat.

De machinisten die zijn aangesloten bij de spoorwegvakbond VVMC voeren actie omdat onderhandelingen over een nieuwe cao zijn stukgelopen. De actievoerders eisen over 2016 een salarisverhoging van 5 procent. Het aanbod van Arriva behelst een tweejarige cao waarin de salarisverhoging lager uitpakt. ,,Dat aanbod is veel te mager’’, zegt bestuurder Wim Eilert van de VVMC.

FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen zijn begin juli wel akkoord gegaan met de nieuwe cao. Daarmee zijn volgens Arriva de arbeidsvoorwaarden van ruim 1100 buschauffeurs, stewards, machinisten en andere personeelsleden tot 2018 gewaarborgd. De vervoersorganisatie betreurt het dat de spoorwegvakbond, die een klein deel van het personeel vertegenwoordigt, dat niet doet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.