In het huis aan de Klaas Nieboerweg in Foxhol, waar zaterdagavond in Foxhol een Poolse man bij een steekincident ernstig gewond raakte, werd op dat moment een verjaardagsfeestje gevierd.

In de helft van de dubbele woning aan de Klaas Nieboerweg in Foxhol waar zaterdag aan het begin van de avond een steekincident plaatsvond, wonen vier Poolse bouwvakkers. Twee daarvan waren jarig, reden waarom er zaterdag drie collega’s het feestje mee kwamen vieren.

Over de toedracht, wat er precies is voorgevallen hult de politie zich in stilzwijgen. Het forensisch onderzoek is zondag nog in volle gang.

Ook de huiseigenaar moet gissen naar de toedracht, maar vermoedt net als de buurt, dat met het alcoholpromillage ook de emoties aan de Klaas Nieboerweg in Foxhol hoog opliepen.

,,Een van de jongens schijnt vanuit het niets een mes getrokken te hebben en te hebben gestoken, maar dat is maar één kant van het verhaal.’’ De overige verjaardagsgasten zouden de dader het mes afhandig hebben gemaakt en zich om het slachtoffer hebben bekommerd.

Rond negen uur zaterdagavond moet de vlam in de pan zijn geslagen en een mes zijn getrokken. Het Mobiel Medisch Team verleende ter plaatse eerste hulp aan het slachtoffer, dat op dat moment aanspreekbaar was, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij geopereerd. Naar verwachting houdt het slachtoffer geen blijvend letsel aan het incident over.

De politie hield zaterdagavond zes mannen (24, 26, 37, 39, 40 en 43 jaar) met de Poolse nationaliteit aan. Zij zijn naar het cellenblok in Groningen gebracht om op een later moment te worden verhoord.

,,Het huis waar ze woonden hebben ze zelf verbouwd’’, aldus de eigenaar. ,,Hardwerkende jongens, keurige bewoners.’’

Ook een buurman bevestigt dat het om hardwerkende jongens gaat. ,,Zes dagen in de week aan het werk, van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, maar vandaag waren ze thuis. Het ging er wel eens ruig aan toe. Dan knalde het even en lag er weer eentje in de grintbak voor het huis, maar dan was het ook weer klaar.’’

De politie zegt om privacy redenen niet te mogen vertellen hoe het met het slachtoffer gaat. ,,Alleen dat hij aanspreekbaar was toen hij naar het ziekenhuis is gebracht.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen