Steekpartij Leek: ‘Is het alweer raak hier?'

Een heftige steekpartij vanmorgen, onlangs een vrouw dood in huis en in 2012 een schietpartij: (Buurt)bewoners van de Jonkerslaan in Leek krijgen de volle laag.

Het geschreeuw op straat van de 24-jarige vrouw woensdagmorgen gaat veel buurtbewoners van de Grietenij en de Jonkerslaan door merg en been. De jonge vrouw grijpt naar haar bloedende hals en gezicht, rent naar huis en roept om haar moeder.

Haar 27-jarige vriend uit Delfzijl maakt zich uit de voeten. De fiets van het slachtoffer ligt in de Grietenij, vlakbij haar huis in de Jonkerslaan. De politie slaat groot alarm. De man is spoorloos en draagt het mes mogelijk nog bij zich. Scholen krijgen de waarschuwing hekken en deuren dicht te houden. Er is veel politie op de been.

Een vriendin van het slachtoffer volgt het sporenonderzoek van de politie voor de deur van het huis waar haar vriendin met haar moeder woont. ,,Ik weet niet hoe het met haar is. Probeer steeds te bellen maar krijg niemand te pakken’’, zegt ze ongerust.

Ze heeft de vriend slechts een keer ontmoet, vrijdagnacht, toen ze samen op stap waren in Groningen. ,,Geen frisse gast. Vorige week zat hij ook al met een mes achter haar aan, heb ik gehoord. Mijn vriendin heeft vaker verkeerde vriendjes.’’

,,Is het alweer raak?’’, vraagt een buurtbewoner die op het tumult in de straat afkomt. Als hij is bijgepraat zegt hij: ,,Af en toe zie je hier een opleving van vreemde zaken.’’ Hij wijst op een huis even verderop in de Jonkerslaan. ,,Daar heeft een vrouw haar vriend door het hoofd geschoten.’’ Een mysterieuze zaak. De man heeft het overleefd en de vrouw is niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

Een paar maanden geleden werd de buurt opgeschrikt door de dood van een bewoner. ,,De vrouw lag dagenlang dood in huis’’, weet de man te vertellen. ,,Ze was aan de drank.’’

In de doorsnee jaren zeventig wijk Rodenburg met huur- en koopwoningen zijn ook vaak kleinere (gewelds)incidenten. ,,Hier tegenover is het vaak raak’’, zegt een buurtbewoner. Aan de andere kant van de straat ook, vertelt een ander.

De plaats delict in de Grietenij trekt veel bekijks. De recherche heeft een steeg tussen seniorenhuizen afgezet. Daar was de steekpartij en ligt de fiets. ,,Mijn vrouw zag het meisje voorbij rennen. Wat een toestand,’’ verzucht een van de bewoners.

Het slachtoffer is meerdere keren gestoken, hoort de vriendin ‘s middags. Maar ze maakt het naar omstandigheden goed. De dader is nog spoorloos.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.