Stekelige start nieuw college Menterwolde

Met negen stemmen voor en zes tegen zijn donderdagavond Thea van der Veen (PvdA) en Jaap Borg (VVD) in Menterwolde benoemd als wethouders van buiten.

Geen raadsvergadering in Menterwolde is compleet zonder een motie van wantrouwen. Markus Ploeger (Kritisch Menterwolde) vond dat de raad niet drie wethouders weg kon sturen en er eentje kan laten zitten. Die ene is Lian Veenstra (SP), volgens Ploeger verantwoordelijk voor het financiële te kort van de gemeente. De motie werd met negen stemmen tegen en zes voor verworpen.

Het ordevoorstel van de SP, om drie wethouders met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen, werd met negen voor en zes stemmen tegen aangenomen. Daarop draaide de raadsgriffier de naambordjes van wethouders Matty Siersema (Kritisch Menterwolde), Roelof Vos en Jan Velthuis (Menterwolde Gewoon) om.

Lian Veenstra mocht van de nieuwe coalitie aanblijven als wethouder op voorwaarde dat haar de portefeuille financiën zou worden ontnomen. De nieuwbenoemde wethouders mogen dan, aldus Krijgsheld, duidelijk gezichten van hun partijen zijn,afgesproken is dat voortaan ook in Menterwolde het algemeen belang voor het partijbelang gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.