Stichting OPOS in Slochteren moet opnieuw op zoek naar interim-bestuurder

De openbare basisscholenorganisatie OPOS in Slochteren is terug bij af. De stichting moet opnieuw op zoek naar een interim-bestuurder.

De vorige week benoemde Teunis Wagenaar die in de plaats kwam van de opgestapte Hester van Gorkum, heeft zich afgelopen zaterdag teruggetrokken. Wagenaar had zijn functie als interim-bestuurder bij OPOS willen combineren met een functie die hij al langer bekleedt: het voorzitterschap van de raad van de toezicht van Onderwijsgroep Noord in Groningen, waaronder rsg de Borgen, Dollard College en Terra vallen.

Functies onverenigbaar

Hoewel dit scholen zijn voor voortgezet onderwijs wees Onderwijsbureau Meppel, dat fungeert als administratiekantoor, hem er vrijdag op dat beide functies onverenigbaar zijn. Wagenaar had deze week aan de slag zullen gaan in Slochteren. Op zijn verzoek is het contract per direct beëindigd. ,,Vanwege het tijdelijk karakter van de werkzaamheden bij OPOS met een duur van drie à vier maanden, heb ik OPOS afgezegd om aan te kunnen blijven als rvt-voorzitter bij Onderwijsgroep Noord.’’

‘Elke zweem van belangenverstrengeling vermijden’

Rvt-voorzitter Bert Visser van OPOS begrijpt deze afweging. ,,Omdat OPOS de laatste tijd publiekelijk onder het vergrootglas ligt, willen wij elke zweem van belangenverstrengeling vermijden’’, zegt Visser.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.