Stichting maakt het Schildmeer meer bekend

De nieuw opgerichte stichting Sportpromotie Schildmeer gaat het ‘best bewaarde geheim van Groningen’ met sportevenementen op de kaart zetten.

Bekendheid

Een betere verbinding met de stad Groningen, samenwerkende ondernemers en water dat zichtbaar wordt in het landschap, moeten het Schildmeer in het noordoosten van Slochteren, meer bekendheid geven.

,,Er is de voorbije jaren veel geïnvesteerd, de aanleg van het natuurgebied ‘t Roegwold voegt veel toe. De bekendheid is toegenomen, ondanks dat het Schildmeer nog steeds het best bewaarde geheim van Groningen wordt genoemd, maar de bezoekersaantallen zijn niet meegegroeid. Buiten de Schildweek en Art Carnivale om, wordt het Schildmeer slecht bezocht’’, stelt David Woortman uit Schildwolde. De oud-directeur van Stichting Woningbouw Slochteren (SWS) is voorzitter van de zes weken oude stichting Sportpromotie Schildmeer.

Het stichtingsbestuur heeft gesprekken gevoerd met de Dialoogtafel, dat een startsubsidie beschikbaar stelt, de Economic Board Groningen en de gemeente Slochteren. ,,Met alle partijen zijn goede afspraken gemaakt’’, zegt Woortman, ,,en de intentie is om dit met elkaar structureel stevig aan te pakken.’’

Samenwerken

Extern advies leert dat het meer, behalve voor watersport, geschikt is voor het organiseren van duursport: fietsen, lange afstandswandelingen, een triathlon (hardlopen, zwemmen en fietsen in één). Tocht om de Noord en GVAV Triathlon uit Groningen zien dat wel zitten.

,,Maar voor duursporters is bijvoorbeeld wel een goede wifi-verbinding nodig, om sporters onderweg van hun prestaties op de hoogte te houden’’, aldus Woortman. Golfclub Duurswold, zeilvereniging het Schildmeer (‘t Olle Schild), De Otter, Staatsbosheer en Podiumcafé Peter en Leni: ,,De wil om samen te werken is er . Ondernemers kunnen goed met elkaar, maar doen te weinig samen’’,aldus Woortman.

Om hun goede wil te tonen is er 18 september een door de ondernemers georganiseerd beachvolleybal toernooi bij het Schildmeer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.