Stickers tegen fout geparkeerde fietsen

Stickers plakken op fout geparkeerde fietsen, een app waarmee zwerffietsen worden geregistreerd en fietsregistratie met een chip.

Dat zijn de drie beste plannen van de fietsbattle, een wedstrijd uitgeschreven door de Student Advies Commissie Groningen en de 40-jarige Fietsersbond Groningen. Mensen werden in de prijsvraag uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor de overlast van zwerffietsen in de stad Groningen.

Er werden 22 plannen ingediend. Drie zijn tijdens een werkdag nader uitgedokterd. Winnaar werd Willem van Althuis met het concept Fiets in het rek. Hij wil de sociale norm veranderen door stickers te laten plakken op fout geparkeerde fietsen door mensen die er last van hebben zoals rolstoelgebruikers, ambulancepersoneel of voetgangers.

Maxime van Raaij heeft het plan voor Who’s bike app ingediend. Hij wil een app ontwikkelen waarmee zwerffietsen gesignaleerd en gefotografeerd worden. Bart-Peter Smit diende het plan in om fietsen met een chip te registreren.

Zaterdag viert de Fietsersbond de veertigste verjaardag in De Holm in Groningen. Daar worden plannen om fietsoverlast tegen te gaan, nader toegelicht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.