Stiefvader Daniella geeft klappen met honkbalknuppel toe

De stiefvader van Daniëlla heeft donderdagochtend voor het hof in Leeuwarden toegegeven dat hij de jonge verstandelijk gehandicapte vrouw (20) in juni 2013 heel hard met een honkbalknuppel heeft geslagen.

Het meisje overleed aan haar verwondingen. De stiefvader, eerder veroordeeld tot 18 jaar cel met tbs, legt tegenstrijdige verklaringen af, maar zegt wel dat hij hard sloeg. ,,Er zat bloed in haar gezicht. Het was heftig."

Val van de trap

Het meisje overleed enkele dagen later. Door een val van de trap, zegt de stiefvader. De aanklager denkt dat stiefvader toen ook geslagen heeft.

De patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut, die sectie verrichtte op het lichaam, verklaarde dat het vele letsel van de 20-jarige vrouw niet kan zijn gekomen door een val van de trap. Zij had veel breuken, bloeduitstortingen en wonden.

Daniëlla had bovendien een breuk in het tongbeen, mogelijk door verwurging of hard botsend geweld, zegt de getuige-deskundige, die is opgeroepen door justitie.

De door de advocaten van stiefvader opgeroepen forensisch medisch specialist kraakt het sectierapport van het NFI. Hij sluit een val van de trap niet uit. Volgens hem is het ook mogelijk dat bepaalde botbreuken zijn ontstaan door de medische behandeling die Daniella kreeg.

Overtuigd

De aanklager is overtuigd dat Daniella is doodgeslagen. Hij stelt openlijk de kwaliteiten van de getuige-deskundige van de verdediging ter discussie. De man voert als excuus aan dat hij niet over alle informatie beschikte. Hij ging uit van het scenario dat Danielle van de trap is gevallen. De moeder en een vriend hebben pas later gezegd dat dat niet klopt en dat stiefvader haar heeft afgetuigd. 'U bent op het verkeerde been gezet', aldus de aanklager.

Aangehouden

De zaak is aangehouden. De verdediging wil onderzoek laten doen naar de verhoren van moeder Karin S. Is deze zwakbegaafde vrouw wel op de juiste manier verhoord? In een volgende zitting, mogelijk nog deze zomer, komt ook de rapportage van het Pieterbaancentrum over Geert W. aan de orde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.