Koopjesjagers maken massaal gebruik van de mogelijkheid om een afspraak te maken voor tien minuten winkelen bij Action. Het is bij veel filialen in Groningen en Drenthe al niet meer mogelijk om een tijdslot te reserveren.

Winkelen op afspraak is een van de versoepelingen die vanaf woensdag gelden. Per verdieping mogen twee klanten aanwezig zijn. Action hanteert vaste tijdsloten van tien minuten.

Van het filiaal in Bedum tot die in de binnenstad van Groningen: ze zitten allemaal vol voor vandaag. Ook voor morgen en vrijdag zijn al veel tijdvakken gevuld. In Assen zijn alle tijdvakken inmiddels ook gereserveerd. In Gieten en Zuidlaren zijn nog een paar plekjes vrij.

Acht klanten per uur

Volgens een woordvoerder van de winkelketen is de animo in heel het land groot. „Terwijl het aantal tijdssloten natuurlijk beperkt is. We hanteren 4 tijdssloten per uur, dat betekent dat we elk uur 8 klanten kunnen ontvangen die 10 minuten hun boodschappen kunnen doen en vervolgens nog 5 minuten beschikbaar hebben voor afrekenen en eventuele uitloop”, legt de woordvoerder uit.

De keten is niet verbaast dat het winkelen op afspraak zo populair is. „Klanten geven aan ons heel erg te missen, en dat blijkt ook al uit de animo voor Click & Collect.”

Action is niet de enige winkel waar de afspraken binnenstromen. Ook bij zaken als Tuinland worden al volop afspraken gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen