Strafrechtkantoor van De Haan Advocaten na 40 jaar verder onder andere naam

De deur van het kleine strafrechtkantoor aan de Turfsingel in Groningen - foto: DVHN

De strafrechtpraktijk van De Haan Advocaten en Notarissen krijgt een andere naam: Schaap Strafrechtadvocaten. Het kantoor in de binnenstad van Groningen gaat dicht. De vijf strafrechtadvocaten verhuizen naar een ander pand aan de Nieuwe Boteringestraat, pal naast de rechtbank in Groningen.

Het nieuwe kantoor wordt aangevoerd door advocaat Maartje Schaap (38) nu nog partner bij De Haan Advocaten. Het is de bedoeling dat Schaap later dit jaar ook volledig eigenaar wordt van het nieuwe kantoor. De gesprekken hierover zijn gaande.

De Haan Advocaten en Notarissen is het grootste advocatenkantoor van Noord-Nederland. Oprichter Winfryd de Haan begon het kantoor in 1980 en richtte zich volledig op het strafrecht, een rechtsgebied dat in die tijd binnen de advocatuur nog in de kinderschoenen stond. De Haan bracht daar verandering in.

Strafrechtpoot werd vreemde eend in de bijt

Na tien jaar sloeg De Haan de vleugels uit en ging het zich richten op andere rechtsgebieden en later ook op het notariaat. In 2008 werd een groot kantoorpand gebouwd op het Europapark in Groningen en groeide De Haan Advocaten en Notarissen uit tot een van de grotere commerciële kantoren van Nederland.

Het kleine strafrechtkantoor aan de Turfsingel - met veel vaste klanten - bleef, maar werd langzaam maar zeker een vreemde eend in de bijt. Vorig jaar nam Winfryd de Haan als directeur afscheid van ‘zijn’ kantoor.

Na 40 jaar een nieuwe koers

Zijn opvolgers besloten in het 40ste jaar van het bestaan dat er een nieuwe koers moet worden gevaren. Het kantoor richt zich op de midden- en grootzakelijke markt en op grotere instellingen. De strafrechtadvocatuur, dat grotendeels draait op gefinancierde rechtsbijstand, past niet binnen de nieuwe koers.

In Dagblad van het Noorden staat morgen een interview met Maartje Schaap: ,,Ik vind het superbelangrijk dat er goede en gespecialiseerde advocaten zijn die zich durven uit te spreken.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu