Straks kunst tanken bij laatste benzinepomp Dudok in Groningen

Kunstinitiatief Het Resort gaat een halfjaar passen op het voormalige BIM tankstation van Dudok aan de Groningse Diepenring. Het initiatief gaat vanaf oktober exposities organiseren in het rijksmonument aan de Turfsingel.

Het kunstinitiatief organiseert vaker culturele evenementen met jonge kunstenaars op onconventionele locaties. Zo daagt het initiatief elk seizoen kunstenaars uit om onder bijzondere omstandigheden nieuw werk te maken.

Verblijfsgebied

De locatie Dudok aan het Diep krijgt in de toekomst een nieuwe bestemming. De plannen daarvoor worden de komende maanden gemaakt.

Tijdens het stadse inspiratiefestival Let’s Gro 2018 mogen Stadjes meepraten over de toekomstige invulling. Doel is om op deze plek aan de Diepenring een ‘verblijfsgebied’ voor wandelaars en fietsers te maken.

Dudok

Eind augustus deed het gebouw voor het laatst dienst als benzinepomp. Het BIM-station is de laatst overgebleven benzinepomp uit de jaren ‘50 van de hand van architect Willem Dudok. Hij ontwierp zulke gebouwtjes op verzoek van oliemaatschappij Esso 112.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.